Hetty van der Velde Kei van de Wijk

Afgelopen zaterdag hield de Wijkvereniging de jaarlijkse voorjaarsmarkt op het terrein van MFC de Zuidwester. Een mooie traditie, die al weer vijftien jaar meegaat en ook dit jaar weer succesvol was. Natuurlijk waren er kraampjes met leuks en lekkers, Buurtzorg en Moatien waren vertegenwoordigd, er waren dansdemo’s en clown Ries maakte ballonfiguren voor de kinderen. Het rad van fortuin draaide en speaker Menno Mollema praatte een en ander enthousiast aan elkaar. Ook werden weer diverse vrijwilligers in het zonnetje gezet. (Het echte zonnetje liet het helaas afweten …)

“Vrijwilligers zijn een belangrijke spil in de huidige maatschappij en dus ook voor onze wijk. We moeten toch steeds meer samen organiseren. Deze onderscheidingen zijn een prima manier om de vrijwilligers in beeld te brengen en even stil te staan bij wat ze betekenen voor onze wijk”, aldus contactwethouder Dieke Frantzen.

Hetty van der Velde Kei van de wijk

De wethouder opende de markt, waarna de Kei van de Wijk werd uitgereikt aan een compleet overrompelde Hetty van der Velde. Zij was jarenlang penningmeester van de Wijkvereniging en heeft zich voor vele goede zaken in de wijk hard gemaakt, waarvoor ze veel lof kreeg toegewuifd. Ze nam de Kei geëmotioneerd in ontvangst. Hetty stopt met haar taken en zal eind mei afscheid nemen van het bestuur.

Hetty van der Velde: “Dit zag ik hélemaal niet aankomen! Ik heb met plezier veel energie in de Wijkvereniging en andere vrijwilligerstaken gestoken en er net zo veel positiefs uitgehaald. Het was een leuke tijd met een gezellige club, maar het is mooi zo. Ik rond de laatste dingetjes nog af en dan is het tijd voor andere bezigheden.”

Anne Spithof en Arno Vos kregen elke een Schouderklop voor hun inzet in de wijk; onder meer voor de tuinprojecten. De tuin/balkonprijzen ‘goed verzorgd’ vielen in de PC Hooftstraat op nummer 41 en 30, Aciastraat 23, en 48, Anjelierstraat 151, 155 en 14, Irisflat 23, Rembrandtstraat 5 en Frans Halsstraat 1. Bewoners kregen een waardebon van 7,50 die ze bij elke kraam op de voorjaarsmarkt konden besteden.

 

kei Anne Spitshofkei Arno Vosbuurtzorgclownweth, speaker en Sandrabloemenkraam2