Kindcentrum Willem-Alexander Excellente School 2014

Kindcentrum Willem-Alexander kreeg van de jury een prachtig rapport en mag zich ‘Excellente School 2014’ noemen. Een kwalificatie waar directrice Bettie van Noorloos apetrots op is. Pas bij de officiële bekendmaking in Den Haag op 26 januari hoorde de school dat zij het predicaat hadden gekregen. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs reikte de onderscheidingen uit aan 106 van de 187 scholen die zich hadden aangemeld voor het traject.

Excellente scholen zijn scholen die niet alleen goed presteren, maar uitblinken op meerdere onderdelen. Het leren van, door en met elkaar staat centraal. Bettie van Noorloos:  “Om in aanmerking te komen voor de kwalificatie is het essentieel dat de onderwijsresultaten, en dan vooral de eindresultaten bij groep 8, en de invulling van het onderwijsprogramma op orde zijn. Voor de resultaten geldt hiervoor zelfs een termijn van drie jaar.”
Ook wordt gekeken naar de manier van werken op het vlak van pedagogisch beleid, leefklimaat en wijkgerichtheid met daarin als basis de christelijke identiteit van de school verbonden met Kanjertraining en burgerschap.

Krachtig en daadkrachtig in de wijk

De jury noemde de school in haar rapport: ‘een kleine basisschool die krachtig en daadkrachtig staat in de wijk’ en prees onder meer het scherpe oog van de school voor de leerbehoeften, inzicht in leerlingenkenmerken en de uitstekende opbrengsten op de kernvakken en aanvullende leergebieden. Ook noemenswaardig vond de jury de invulling van het actieve burgerschap op school én in de wijk.

Een fantastisch rapport, dat heeft geresulteerd in het ontvangen van het predicaat Excellente school 2014. Dit jaar kan de school opnieuw meedoen om ook voor 2015 het keurmerk te krijgen. “Het is een voortdurend proces met betrekking tot kwaliteit en borging”, aldus Bettie van Noorloos. Vanaf dit jaar is het predicaat drie jaar geldig.