Nieuwbouwwoningen aan de Van Speykstraat en Vondelstraat in de verhuur

Vanaf 17 tot en met 24 juni kunnen woningzoekenden reageren op de eerste energieneutrale sociale huurwoningen in Steenwijk. Woonconcept bouwt aan de Van Speykstraat en Vondelstraat 19 eengezinswoningen die in het voorjaar van 2020 klaar moeten zijn.

Primeur voor Steenwijk

Deze woningen zijn voor Steenwijk de eerste energieneutrale sociale huurwoningen. Woningen die heel comfortabel zijn en evenveel energie opwekken als verbruiken, bij normaal gebruik. Zonnepanelen op het dak, goed geïsoleerd en voorzien van zuinige installaties voor bijvoorbeeld verwarmen, warm water en verse lucht. De woningen zijn extra geschikt voor starters en jonge gezinnen. Fokke de Vries, projectleider bij Woonconcept, vertelt met trots: “Het worden mooie woningen met een eigen achtertuin. De woningen zijn energieneutraal en gasloos, daarmee zijn ze helemaal gericht op de toekomst.”

Samen met de bewoners
“Bewoners kunnen zelf hun voorkeuren doorgeven voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer”, antwoordt Fokke de Vries, op de vraag waarom de inschrijving nu al plaats vindt. “De kleur van de keuken, het toevoegen van een kast, een extra toilet, allemaal keuzes die we aanbieden aan de eerste bewoners. Zo wordt hun nieuwe huis, ook echt hun thuis.”

Populaire woningen

Woonconcept verwacht veel inschrijvingen voor de nieuwe woningen. Via de website van Woonconcept heeft al een flink aantal mensen hun interesse in het project kenbaar gemaakt. Sander Brandsma, coördinator Verhuur: ”Iedereen die ingeschreven staat kan reageren als het inkomen passend is bij de huurprijs. Woningzoekenden met de meeste punten komen vanzelfsprekend het eerst aan de beurt.”