Ouderpraatcafé

Als kinderen nog klein zijn, hebben grote mensen het stuur in handen.
Dat biedt kinderen veiligheid en bescherming.
Als kinderen groter worden, geven we ze steeds kleine zetjes om dingen zelf te doen en problemen zelf op te lossen. We willen graag dat ze stevig op hun benen komen te staan.
Dat ze zichzelf kunnen redden in allerlei situaties, zonder voortdurende bemoediging of controle van volwassenen. We willen kortom dat ze zelfsturend zijn.

Het begrip zelfsturing krijgt steeds meer aandacht in opvoeding en onderwijs. We hebben het daarom gekozen als thema voor een ouderpraatcafé, voor ouders van kinderen van 1 tot 7 jaar!

“Ik wil niet naar bed!”
“Ik wil het zelf doen!”
“Ik wil spelen en niet aan tafel ”

Klinkt dit bekend? Praat erover mee in het ouderpraatcafé!

We hebben 3 sub thema’s:

25 maart: Ik kan het zelf
Over jezelf kunnen redden

8 april: Soms ben ik boos, soms ben ik blij
Over leren omgaan met gevoelens

22 april: De regels zijn er ook voor mij
Over het waarom van regels

Plaats en tijd:
De bijeenkomsten duren anderhalf uur, en vinden plaats in MFC “De Zuidwester” Gasthuislaan 88 in Steenwijk, op 25 maart, 8 april en 22 april 2015 van 9.00 uur tot 10.30 uur. We zullen praten met elkaar over deze thema’s en we gaan kijken wat jijzelf als ouder hiermee wilt..

Heb je kinderopvang nodig? Dan kan dit bij Speel&Home in de Zuidwester. Het ouderpraatcafé wordt georganiseerd door de Brede School Steenwijk West. Voor alle ouders van kinderen van 1 tot 7 jaar in Steenwijk West en Zuidveen.

Jeannet en Woutje zijn aanwezig tijdens het ouderpraatcafé. Wil jij meedoen, lijkt het jou leuk en gezellig, vul dan onderstaand formulier in.

Peuterspeelzaal De Bezige Bijtjes
JGZ Verpleegkundige Sjoukje Huismans
Basisschool De Samensprong
Kindcentrum Willem Alexander