Vernieuwing Gasthuislaan

Zoals u ongetwijfeld gemerkt hebt, wordt sinds september druk gewerkt aan de Gasthuislaan.
“Natuurlijk vinden de mensen uit de wijk dit onhandig, maar het is een noodzakelijk kwaad”, aldus Martin Beumer, uitvoerder bij Dusseldorp Groep.

Via een loting tussen diverse geschikte bedrijven, werd Dusseldorp met exact dezelfde prijs de gelukkige die de klus mocht gaan klaren.
En dat is natuurlijk altijd mooi nieuws voor het grondwerkbedrijf.
Beumer: “Naast dat we een goede keuze zijn, naderden andere projecten hun einde en het bedrijf wil natuurlijk zichzelf en zijn verantwoording richting vaste mensen en machines overeind houden.”.

Planning omgedraaid
Deze stelling zette men direct vanaf de start kracht bij.
De geplande fasering van de gemeente is door Dusseldorp omgekeerd omdat het hoogste punt bij de Rozenstraat ligt.
Daardoor had de oude fasering voor problemen gezorgd met de afvoer van het water.
Aanvankelijk zou de straat van begin tot eind afgemaakt worden maar aangezien de afslag Rozenstraat in het midden ligt en er twee routes voor de afvoer zijn, moet er vanaf dat punt in twee richtingen worden gewerkt.

Uiteraard probeert het bedrijf te zorgen dat omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.
Het is belangrijk dat de huizen in de straat bereikbaar blijven. Dit gebeurt door middel van bijvoorbeeld loopplanken. Ook helpen de mannen omwonenden regelmatig een handje met de boodschappentassen.

Onvoorziene omstandigheden
Het bedrijf is wel  tegen wat onvoorziene omstandigheden aangelopen.
Bijvoorbeeld een nevenriool dat in zijn geheel verwijderd moet worden.
De loopplanken worden overdag dus steeds verwijderd, want de klus moet wel direct gebeuren.
“Zoiets levert natuurlijk problemen op voor omwonenden, en dat begrijpen we, maar het moet uiteindelijk wel goed gebeuren”, vertelt een begripvolle Beumer.
Een ander voorbeeld is de start in week 36. Dit was twee weken later dan gepland, omdat nutsbedrijven de kabels nog moesten controleren en vervangen. Hiermee is de opleverdatum van 6 december 2016 natuurlijk ook met twee weken vertraagd.

Oplevering voor de kerst
“Maar ondanks deze en kleinere voorvallen proberen we het nu natuurlijk wel voor de kerst te halen, we gaan daar zeker voor” wil Beumer geruststellend besluiten.