Wie, Wat, West …

In de rubriek Wie, Wat, West … stellen bewoners uit West zich voor en delen hún kijk op West.

Timothy van Isveldt uit de Paul Krugerstraat trapt af.

Timothy is 28 jaar oud (of jong), ooit geboren in Amsterdam en al vrij vroeg terechtgekomen in Steenwijkerland. Schrijven is een hobby van hem. Behalve van schrijven, houdt hij ook van voetbal, fotografie, dinosaurussen, politiek, kunst, geschiedenis, reizen en cultuur.

Leven in steenwijk-west

Ongeveer zesenhalf jaar geleden kwam ik, na jaren een leven op het plattenland te hebben gehad, in Steenwijk-West wonen. Van tevoren had ook ik de beruchte verhalen gehoord over deze zogenaamde ‘asobuurt’. Zelf dacht ik in al mijn naïviteit altijd dat het wel mee zou gaan vallen, daarbij, ik was al lang blij dat ik een woning had kunnen bemachtigen

De realiteit in Steenwijk-West is echter dat er zeker delen van de buurt en mensen zijn die je eventueel in zou kunnen bestempelen als niet ‘supersociaal ingesteld’. Maar al met al is het een relatief rustige buurt. Ach eens in de zoveel tijd besluit een buurgenoot wel eens een tuinfeestje te organiseren met de daarbijhorende veel te luidruichtige Nederlandstalige muziek. Nou kan je dit als storend ervaren, persoonlijk heb ik er niet zoveel last van.

Het heeft ook wel iets gezelligs de buurt. Mensen zeggen netjes goedemorgen, omdat ze je van gezicht kennen; over het algemeen toch erg vriendelijk. In de koude wintermaanden is het een stuk stiller en rustiger op straat, mensen blijven liever binnen bij de tv, ’s avonds lijkt het hier zelfs wel vokomen verlaten.

In de zomer daarentegen (vooral als Oranje speelt) komt iedereen buiten, de straten worden versierd, (mijn huis ook) mensen pakken hun tuinmeubilair en gaan eens lekker voor de deur bivakkeren. Of je nu een tuin hebt of een balkon (zoals ikzelf), met leuk gezelschap buiten zitten met een biertje erbij is een leuke aangelegenheid.

De buurt heeft ook een snackbar, heel toepasselijk snackbar ‘Het Buurtje’ genaamd. Behalve dat je hier je benodigde snackvoer kan verkrijgen, is dit ook een plek om elkaar te ontmoeten en even snel bij te kletsen. Ook een voordeel is dat de buurt op nog geen vijf minuten loopafstand ligt van de binnenstad van Steenwijk. En mocht je tijdens de spaarzame warme zomerdagen even lekker bij het water willen liggen, dan kan dat ook. De Ruxveense Vijver is eveneens vijf minuten lopen, maar dan de andere kant uit.

Op het moment wordt er in Steenwijk-West veel gesloopt en gebouwd. Dit (denk ik) om een betere buurt te creëren, oudere antikraakpanden worden gesloopt en nieuwe woningen gebouwd. Deze werkzaamheden beginnen meestal dusdanig vroeg als iedereen nog slaapt, dus je kan er wel eens onbedoeld door wakker worden.

Al met al vind ik Steenwijk-West een fijne buurt. Ik woon er graag. voorlopig zie ik mezelf ook niet ergens anders wonen, tenminste niet in ergens anders in Steenwijk. Of ik hier altijd zou willen blijven? Nee, dat niet.

Wilt u ook uw kijk op West met ons delen? Mail dan naar redactie@steenwijkwest.nl