Wijkmoestuinen van Start

Het was al bekend dat er een wijkmoestuin/pluktuin gaat komen bij de Kleine Kamp. De andere locatie is nu ook zeker: bij De Slinger. Het worden twee verschillende tuinen, die aan de Kleine Kamp wordt een pluk- en moestuin met wat voorzieningen voor kinderen, die bij De Slinger een ‘serieuze’ moestuin met groenten die gegeten worden in het Wijkresto en verkocht gaan worden. Beide initiatieven worden financieel ondersteund door het Oranjefonds, de wijkvereniging, Timpaan Welzijn en Frion.

Op de Kleine Kamp gaat een groepje enthousiaste bewoners werken aan een pluk- en moestuin. Sandra Delfsma vertelt: “We hebben met succes verschillende subsidies binnengehaald. Voor een ervan was het een vereiste dat er meer groente- en fruitstruiken en -bomen moesten komen, dus het ontwerp wordt nu aangepast. De jeugd kan daar straks van dichtbij ervaren hoe groente en fruit groeit en bloeit. Ook hebben we ruimte voor een bloemenpluktuin gereserveerd. We verwachten in de volgende wijkkrant de definitieve tekening te kunnen laten zien en in 2015 de tuinen te gaan inrichten.” Ook zal een gedeelte van de groene ruimte worden ingericht voor de kinderen, onder andere met nieuwe speeltoestellen.

Moestuin de Slinger

De tweede moestuin komt naast De Slinger. Frion wil in januari starten met de ontwikkeling; cliënten samen met vrijwilligers. Joop Vink, vrijwilliger uit de Acaciaflat is een van de eerste betrokken buurtbewoners. Het Wijkresto zal de oogst gaan gebruiken. Maar u als buurtbewoner kunt straks ook profiteren van de opbrengsten; er zal regelmatig groente tegen schappelijke prijzen te koop zijn. Als u zich aanmeldt als vrijwilliger, krijg u natuurlijk kosteloos groente mee voor eigen gebruik! Geef u dus snel op bij de wijkkracht Frans ten Veen.